Version 2
Danmarks største nyhedsbureau lagt ned af hackerangreb
11/24/2020Alle tjenester og systemer er lukket ned.
Digitaliseringsstyrelsen lancerer kørekort-app
11/24/2020Digitaliseringsstyrelsen har i dag lanceret en ny kørekort-app, som kan downloades i App Store eller i Google Play.
Smittestop-appen har fundet 161 coronasmittede siden juli
11/24/2020Siden juli måned er 161 danskere blevet registreret som coronasmittede, efter at de har fået advarsler via Smittestop-appen. Det reelle tal er formentlig højere, mener Sundhedsministeriet.
Spoofing-svindlere ringer i politiets navn: »Hele landet oplever det her«
11/24/2020Spoofing er et velkendt problem, og flere danske myndigheder bliver misbrugt i forbindelse med fænomenet, der tillader enhver dansktalende svindler at ringe fra Skat, Politiet eller offerets bank.
Blog: Pandemi-sikre datacentre giver håb for fremtiden
11/23/2020Ordsproget, 'håb på det bedste, planlæg for det værste', er særdeles passende for datacenterindustrien lige nu. Investering i ny datacenterinfrastruktur er ofte baseret på et optimistisk syn på fremtidig efterspørgsel efter teknologi, men operatørerne er også aggressivt pragmatiske, når det komm...
Digitale platformes sporing af danskerne overrasker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
11/23/2020En ny undersøgelse kortlægger, hvordan digitale platforme i stort omfang indsamler data om danske brugere. Resultaterne overrasker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der står bag undersøgelsen.
It-fejl i Region H: 840 borgeres prøvesvar og cpr-numre kunne ses af fremmede
11/23/2020En softwareopdatering har ført til, at omkring 840 borgeres coronasvar er blevet sendt ud 60 forskellige personer.
Nye EU-anbefalinger er en bombe under cloud-markedet
11/23/2020Det er slut med at bruge cloud-tjenester, der er hostet i USA eller andre lande udenfor EU i fremtiden. Det vurderer flere eksperter, efter Databeskyttelsesrådet har offentliggjort anbefalinger om dataoverførsel til tredjelande.
Blog: T-44w og vi leder med lys og lygte
11/21/2020Vores situation i datamuseum.dk er ikke ligefrem blevet lettere med de seneste Covid-19 restriktioner og realistisk må vi forvente at der kommer endnu strengere restriktioner, om ikke andet til januar, når de folk og fæ, der stadig ikke fatter alvoren, har holdt jul på gammeldags maner. Lige nu ...
Dansk Streamingtjeneste melder sig selv til Datatilsynet: Brugere kunne se og ændre hinandens data
11/20/2020En systemfejl hos streamingtjenesten Min Bio har betydet, at personer har kunne se og ændre andre brugeres profiloplysninger. Fejlen er rettet og sagen er meldt til Datatilsynet.
Fortnite vender tilbage til iPhones efter Apple-konflikt
11/20/2020Nvidia har tilføjet Fortnite til sin cloud-gamingtjeneste GeForce Now. Det betyder, at iPhone-brugere igen kan spille det populære spil i deres Safari-browser, selvom det er blevet smidt af App Store.
Årets højdespringer 2020: Fokus på velsmurte netværk løfter GlobalConnect
11/20/2020Virksomhedens ­ambitiøse vækststrategi med store faglige udfordringer kan sammen med coronatidens behov for gode dataforbindelser tage en del af æren for årets højeste hop, mener direktøren.
Politiet i Los Angeles forbyder brug af kommerciel ansigtsgenkendelse
11/19/2020Los Angeles Police Department har lavet et forbud mod, at dets medarbejdere bruger kommercielle teknologier til ansigtsgenkendelse. Det sker efter afsløringen af, at ansatte har lavet hundredevis af søgninger i det omstridte Clearview AI.
Datatilsynet kritiserer Randers Kommune: Sendte fyrings-dokument til forkert ansat
11/19/2020En påtænkt opsigelse af en medarbejder, der indeholdt følsomme oplysninger, blev sendt til den forkerte person af Randers Kommune. Derudover blev sikkerhedsbruddet hverken meldt til Datatilsynet eller den person, der fik delt sine personoplysninger.
Schrems går i kødet på Apple med nye privacy-sager
11/19/2020I juli måned trak aktivisten Max Schrems det juridiske gulvtæppe væk under dataoverførsler mellem EU og USA. Indleder hans organisation flere sager mod Apple.
Fra rekordår til corona-år i it-branchen: »Vi sad på en vækstraket«
11/19/2020Det gik lige så godt, men en virus inficerede den eksplosive vækst i it-branchen. Jagten på it-specialister er dog langtfra afblæst.
Kombit dropper nyt valgsystem fra DXC efter forsinkelser
11/18/2020DXC har ingen kommentarer til opsigelsen af samarbejdet.
Hos Teal Medical får alle det samme i løn: »Vi er ikke i udgangspunktet drevet af profit«
11/18/2020Frihed til at selv at bestemme arbejdsopgaverne og fleksibilitet til at have et liv ved siden af er ­drivkraften hos syv venner, der for tre år siden stiftede deres egen demokratiske it-virksomhed.
Aarhus Kommune modificerer standardkontrakterne: »K0-paradigmerne kan aldrig anvendes i deres rene form«
11/18/2020Det er sjældent nok med en enkelt K0-kontrakt, når Anna Hudecek Mortensen, der er It Contract Manager og jurist hos Aarhus Kommune, arbejder med it-udbud. Det ender ofte med en mellemting mellem flere typer af kontrakter.
It-fejl i Forsvaret: Over 2.000 ansatte kan mangle betaling for overarbejde
11/18/2020I et år har der eksisteret fejl i det it-system, der bruges til at registrere arbejdstiden på ansatte i Forsvaret.
Trump fyrer direktør for amerikansk it-sikkerhedsmyndighed
11/18/2020Den nu forhenværende direktør for den amerikanske it-sikkerhedsmyndighed CISA, Christopher Krebs, har flere gange afvist Trumps påstande om valgsvindel.
Seks måneder efter hård kritik: 11 ministerier sylter fortsat databehandler-tilsyn
11/18/2020Offentlige myndigheder i Danmark har i de sidste 20 år været forpligtede til jævnligt at føre tilsyn med deres databehandlere. I foråret fik en lang række ministerier hård kritik for at sylte kontrollen - og nu viser en beretning fra Rigsrevisionen, at der er lang vej endnu.
Mystisk slowdown skaber mistillid: Overvåger Apple vores mindste bevægelse?
11/17/2020Apple har efterfølgende lovet, at det ikke er tilfældet.
Android-telefoner kan blokere for dansk corona-app
11/17/2020Styresystemet Android kan blokere for, at den danske corona-app, Smittestop, på korrekt vis henter de relevante data. Det skriver it-mediet Computerworld.
Verdenskendt spilfirma hacket: 350.000 brugeres data kan være stjålet
11/17/2020Spilfirmaet Capcom har været udsat for et ransomware-angreb, der kan have ført til, at store datamængder på brugere er blevet lækket.
Gymnasier overvejer at droppe Lectio efter flere år med sikkerhedshuller
11/17/2020Et sikkerhedshul i skoleplatformen Lectio har gennem flere år gjort det muligt for gymnasielærere at snage i oplysninger om elever, der forlængst har forladt skolen.
Årets it-projektleder: »Jeg har en forståelse for menneskers tilgang til it«
11/17/2020Version2 IT talent - årets it-projektleder: Selvom det indimellem roder på Nikoline Kofod Ravns ­skrivebord, er struktur og overblik de to vigtigste pejlemærker i hendes arbejde som it-projektleder.
Årets it-konsulent er Microsoft-mand til fingerspidserne
11/17/2020Version2 IT talent - årets it-konsulent: Peter Selch Dahls professionelle hjerte banker for Microsofts teknologier. Det skinner igennem ude hos kunden, og når han deler ud af sin viden i det danske Microsoft-community.
Efter forsinkelser, fordyrelser og 1.000 fundne fejl: Nyt lægemiddelregister går i luften 23. november
11/16/2020Lægemiddelstyrelsen har siden 2017 kørt et kritisk it-projekt, der skal munde ud i et moderniseret lægemiddelregister. Projektet har været ramt af forsinkelser og fordyrelser - men nu er go-live endelig indenfor rækkevidde.
Nyt NemLog-in ramt af leverandørproblemer: Forsinkes i 9 måneder
11/16/2020Det nye NemLog-in, der er single-sign-on og brugerrettighedsstyring til offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, bliver forsinket med 9 måneder. Ifølge Finansministernen skyldes det COVID-19-relaterede problemer hos leverandøren, Nets Danid.